miercuri, 9 mai 2012

De ce nu e in ton cu festivalul Quo-Vadis sectiunea „Cel mai bun website”?

Prima data cand am vazut aceasta sectiune, ma intrebam: „care e legatura cu muzica, deoarece este un festival de muzica?”. Totusi exista o legatura, dar este o legatura cu doar un element care formeaza imaginea unei trupe care intr-un final ajunge sa devina un brand. Aceste elemente transmnit un mesaj, o tonalitate, o identitate, etc. care definesc si caracterizeaza o trupa.


Pentru a se lega mai bine de tonalitatea festivalului, aceasta sectiune trebuia sa fie redenumita in „Cea mai buna imagine a unei trupe sau a unui artist”. Oricum pentru ca websitul face parte din imaginea unei trupe, trebuie pus accentul si pe acesta.

Aproape toate trupele si-au facut o imagine reprezentativa si cu informatii care trebuie sa apara intr-un site. Trupa The Marker a iesit din ”multime”, abordand o tonalitate neconventionala, Skydive abordeaza o tonalitate mai „de epoca”, trupa Acces merge spre gotic, Teodora Popescu si-a ales o imagie mai soft. In mare fiecare trupa a incercat sa impleteasca stilul de muzica cu imaginea transimsa de stilul abordat. Informatia are un rol foarte important intr-un website, dar din pacate nu e prezenta in totalitate. Pot spune ca situl reprezinta cartea de indentitate a unei trupe, iar aici trebuie sa gasesti tot ce tine de trupa, chiar si povestea din spatele „cortinei”. Am observat la unele websituri ca lasa ca playlist-ul sa fie pornit o data ce accesezi pagina. Lucrul acesta poate fi enervant daca nu vrei sa asculti melodia care ruleaza si nu gasesti butonul de oprire. Dar in publicitate, difuzarea unei melodii sau a unei teme muzicale  pe site, are efecte pozitive. Ca sa inchei, imi dau cu parerea si spun ca trupa Skydive are websitul cel mai dezvoltat si cu elemente definitorii care reprezinta imaginea lor.

2 comentarii:

  1. Da e ok siteul Skydive, numai pacat ca e umplut de spam chiar in prima pagina si arata haotic la ora actuala. I-au luat pe nepragatite se pare :)

    RăspundețiȘtergere

Conversatie la Tron

Tocmai am terminat de filmat videoclipul pentru melodia „Conversaţie la Tron”. Originalitatea acestui videoclip constă în introducerea el...