luni, 30 aprilie 2012

Sectiunea controversata de muzica traditionala la festivalul Quo-vadis

Pentru a putea sti daca artistii au fost nominalizati corect la sectiunea cel mai bun proiect de muzica traditionala, trebuie mai intai sa ascultam piesele artistilor, sa vedem ce stil de muzica abordeaza si apoi sa facem o comparatie intre marii artisti de muzica traditionala pe care ii are romania si muzica celor nominalizati. Probabil cine i-a nominalizat sa gandit la muzica traditionala crestina de mai demult (ma refer la melodiile pe care strabunicii si bunicii nostrii le cantau pe vremea lor). Dar tot ar fi o problema deoarece in acest caz putem vorbi de cover-uri sau de melodii interpretate si ca rezultat trebuie formata o sectiune noua.
Parerea mea e ca stilul pe care il abordeaza artistii de al aceasta sectiune se apropie si are mai multe influente din muzica usoara romaneasca, desi nu putem vorbi de o identitate muzicala cat de cat curata.

Prima data cand am vazut sectiunea la cel mai bun proiect de muzica traditionala, ma asteptam sa vad artisti care au totusi cel putin influente din muzica traditionala romaneasca. Un exemplu foarte cunoscut este  Ileana din Valcele  care pastreaza spiritul muzicii noastre traditionale sau populare, cum mai e cunoscuta, si este un promotor si un exemplu pentru noi unul fiecare, de iubire nationalista si pastrare a traditiei muzicii romanesti. Binenteles mai sunt foarte multi artisti crestini care abordeaza acest stil de muzica si eu personal ii respect foarte mult deoarece ca si romani nu trebuie sa uitam radacinile muzicii noastre si ce ne reprezinta la nivel national in domeniul muzicii.

Oricum artistii au fost nominalizati, ei fiind Catalin & Ramona Lup, Alin & Emima Timofte, Speranta si prietenii si  Ema Repede, iar juriul si publicul trebuie sa aleaga un castigator la aceasta sectiune iar trupa care se apropie cel mai mult de muzica traditionala,dupa  parerea mea este ansamblul  Speranta si Prietenii. 

Un comentariu:

Conversatie la Tron

Tocmai am terminat de filmat videoclipul pentru melodia „Conversaţie la Tron”. Originalitatea acestui videoclip constă în introducerea el...