sâmbătă, 11 iunie 2011

Despre campania de la Dedeman


Au inceput sa ma enerveze niste reclame de la Dedeman pe care le vad cam peste tot in oras. Poate nu doar pe mine. Dau cateva exemple: „Ia-ti setul de scule dorit si ai bani sa-i iei si ei un portofel; Ia-ti bucataria pentru tine si ai bani sa-i iei si lui o jacheta; ia-ti aparatul de sudura pentru tine si-ti mai raman bani si pentru esarfa ei etc.” Ma intreb daca pretul psihologic are vre-o legatura? As putea spune ca acel 1 leu care ramane din pretul psihologic, ar ajunge sa poti cumpara lucruri care au o valoare mai mare.( ma gandesc ca acel 1 leu rotunjeste suma si o face fixa). Puteau fi mai creativi si sa scrie totusi si pretul cu care se pot cumpara produsele (portofel, esarfa, jacheta, bilete la film etc.), desi nu au nici o legatura cu aceste lucruri. Totusi nu inteleg de unde stia acel copywriter ca o sa-i ramana destui bani clientului incat sa-si poata permite si altceva. O ipoteza e ca la ei e mai ieftin decat in alta parte, lucru nespecificat. Totusi pot critica mult ca-i enervant sa vezi reclamele prin oras, adica sa devina un lucru suprasaturat pe care-l vezi , caci asta nu conteaza. Ce conteaza e daca merg sau nu vanzarile. Asta doar ei o stiu.


In ultima vreme, in Romania, circula campanii care prefera sa deformeze adevarul si care folosesc idei creative care nu tin cam deloc de identitatea institutiei pe care o promoveaza si de cea ce comercializeaza aceasta institutie. Campanie pentru Dedeman este un exemplu.


Ce imi place la ei e ca au folosit culori tehnice, culori ce se identifica cu domeniul lor de activitate. Culorile rosu, galben, albastru , portocaliu si nonculoarea alb sunt folosite in special in fabrici, uzine dar si in semnalizarea obiectelor din trafic.
Pe curand ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Conversatie la Tron

Tocmai am terminat de filmat videoclipul pentru melodia „Conversaţie la Tron”. Originalitatea acestui videoclip constă în introducerea el...