luni, 11 februarie 2013

Trupa Revers



Ma bucur foarte mult ca Biserica Faclia organizeaza in fiecare luna cate un concert cu artisti din Romania.  Duminica seara am avut placerea de a asista la un concert al trupei Revers, o trupa din Baia-Mare care inceput proiectul muzical in 2012.  Stitlul pe care il abordeaza merge pe directia celor de la U2 , asta dupa  prima aparenta. Oricum imi place ca au luat initiativa si au format aceasta trupa si cel mai mult admir la ei ca au iesit cu creatii propii. Trupe ca acestea vor schimba abordarea muzicala in sfera crestina din outdoor, fiind catalizatoare pentru noua generatie care cauta ceva care sa-i reprezinte.

 Liviu zicea la inceput ca clujenii sunt critici, sau foarte critici. Factorul care determina clujenii sa fie critici e faptul ca exista o cultura muzicala mai avansata care duce la pretentii mai mari. Bogdan Hui spunea ca alt factor care determina clujenii sa fie mai critici e din cauza ca orasul e unul universitar. Eu cred ca din cauza asta foarte multi tineri sunt mai deschisi la minte si pot percepe mult mai bine sound-ul, mesajul sau chiar brand-ul care formeaza o trupa. Oricum branding-ul unei trupe crestine nu se poate realiza foarte usor din cauza resurselor limitate, si ma refer la timp, resurse financiare, staff, tonalitate, directia muzicala si a mesajului, etc. Oricum in timp se pot realiza multe lucruri.

Revenind la trupa Revers, am observat si eu unele scapari. Daca vor citi acest articol sper sa nu se supere, ci sa lucreze in continuare la partile care trebuie imbunatatite.  Primul lucru care mi-a sarit in fata e faptul ca nu au un target bine stabilit. Poti canta pentru toata lumea, dar nu toata lumea e deschisa la astfel de piese muziale din sfera rock-ului. Asadar trebuie stabilit targetul, altfel e ca si cum ai fugi dupa toti iepurii pentru ca vrei sa-i prinzi pe toti. Dar ajungi sa nu prinzi niciunul. Asadar stabileste-ti „iepurele ” dupa care vrei sa alergi si ai mai multe sanse sa-l prinzi. Iarasi nu e foarte bine sa te scuzi ca nu te-ai pregatit cu alte melodii ci doar cu acelea pe care le-ai cantat. O trupa profesionista tot timpul e pregatita pentru orice situatie, fie ca nu are track-uri, metronom, sau inginer de sunet. Oricum trupele in general au tendinta sa dea vina pe alti factori daca ceva nu iasa bine. Hai sa nu mai dam vina pe tehnologie sau alte lucruri ci sa facem performanta cu ce avem. Si inca o chestie. Daca publicul cere inca o melodie, e mai bine sa nu te scoti ca nu te-ai pregatit, ci sa oferi melodia care a prins cel mai bine. Alt lucru e accentul prozaic care  trebuie sa fie mult mai definit. Ar mai fi multe de spus dar cred ca e de-ajuns pentru inceput dar inca un lucru vreau sa mentionez. Baieti trebuie sa va stabiliti o directie care sa aiba un punct la care sa vreti sa ajungeti. Numai bine va doresc si sa cresteti tot mai mult din toate punctele de vedere. DSVB!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Conversatie la Tron

Tocmai am terminat de filmat videoclipul pentru melodia „Conversaţie la Tron”. Originalitatea acestui videoclip constă în introducerea el...